PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

Zomer van 2018 heeft meer warme dagen dan legendarische zomer van 1976, maar kans op intense onweders neemt toe

De zomer van 2018 telt sinds vandaag meer warme dagen dan de legendarische zomer van 1976. Vandaag is in Ukkel de 51ste zomerdag van dit jaar, zo meldt weerman Frank Deboosere op Twitter. In 1976 waren er in totaal 50 zomerdagen.

67 reacties

  • Jean-Claude Van Meirhaeghe

    6 jaar geleden
    Het weer is er, de weerstations moeten de kranten kunnen vullen en degene die de krant koopt is gewoon een geldverspiller, de kranten en de journalisten moeten betaald worden, meer is dat niet, de natuur doet toch zijn gedacht en zagen en klagen daar trekt de natuur zich niets van aan, mensen klagen altijd
  • Billy Declercq wils

    6 jaar geleden
    Kurt degryse, in 1540 hadden ze nog geen thermometers denk
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    @Guy Van Becelaere, de zonnevlam, wordt ook wel ‘protuberans’ genoemd. Niet vergeten. ;) Een protuberans kan zo hoog zijn dat er meerdere aardes in passen. De temperatuur op het zonoppervlak is ongeveer zesduizend graden, maar de uitschietende protuberansen kunnen tot vijftigduizend graden heet zijn.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Allee, buiten de hoogste belastingen hebben we dan nog iets hoger. Dan kunnen we in 2019 daar weer op afgerekend worden. Meer dan 1/7 van het jaar in de zon gelegen. 1/7 meer belasting voor het gebruik van die extra zon. tenzij ge kund bewijzen dat ge niet in de zon gelegen hebt. Maar als ze gaan beginnen met een forfait hiervoor aan te rekenen, is sowieso de bewijslast voor ons he. Laat u niet doen volgens jaar.
  • Anthony van der Borght

    6 jaar geleden
    het is heel warm geweest ik denk dat nu de winter heel koud ga zijn..