Hevige brand in loods veroorzaakt nog urenlang grote rookontwikkeling in Maarkedal en omstreken

© if

Een hevige brand die zaterdagnacht woedde in een loods in Maarkedal zorgt momenteel voor veel rookontwikkeling in de wijde omgeving. De brandweer vraagt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, het nablussen zal vermoedelijk nog uren duren.

jvh

Omstreeks 1.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de brandweer in Oudenaarde melding van een brand in een loods op de Rijksweg N60 in Maarkedal. Het bleek te gaan om een loods die vol stro zat, waardoor er enorme hoeveelheden rook vrijkwamen. De brand zelf was snel onder controle, maar de een 50-tal brandweerlui blussen nog steeds na. “Het stro smeult namelijk nog steeds na. We zijn het nu aan het verwijderen en afblussen, maar dat zorgt natuurlijk voor geweldige rookontwikkeling”, aldus brandweerofficieren Jonathan Jouret en Lieven Dieussaert.

Het gaat niet om giftige stoffen, maar de brandweer vraagt iedereen in de wijde omgeving van Maarkedal, Kluisbergen en Ronse om toch ramen en deuren gesloten te houden. De N60 is vrij in beide richtingen, maar ook daar ondervinden chauffeurs momenteel hinder van de rook. Het nablussen zal nog “tot in de late namiddag duren, afhankelijk van weer en wind”.

© pdv

© pdv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen