Het verzoek van de terminaal zieke vrouw werd geweigerd omdat het niet ging om "uitzonderlijke omstandigheden".
Volledig scherm
Het verzoek van de terminaal zieke vrouw werd geweigerd omdat het niet ging om "uitzonderlijke omstandigheden". © Facebook Angela Rose.

Stervende moeder mag zoontje niet van school halen voor laatste vakantie samen: terminale kanker is "geen uitzonderlijke omstandigheid"

Angela Rose (36), een ongeneeslijk zieke moeder uit Milton Keynes, Groot-Brittannië, wou een laatste keer op vakantie gaan samen met haar drie kinderen voordat ze zou sterven. Daarom diende ze een aanvraag in bij de school van haar jongste zoon om de jongen buiten de wettelijke vakantieperiode mee te nemen. Tot de verbazing van de vrouw weigerde de directie van de school haar verzoek omdat het niet ging om "uitzonderlijke omstandigheden". 

23 reacties

  • Francois De Rop

    6 jaar geleden
    Ik begrijp zeer goed haar wens. Maar de vraag is waarom dit altijd buiten de schoolvakanties moet gebeuren ?
  • karel daneels

    6 jaar geleden
    die slimme koppen van de school hebben zich voor gans de maatschappij wel onsterfelijk belachelijk gemaakt
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Eigenlijk zouden we daar hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Hier halen ze hun kinderen van school voor van alles en nog wat. Zelfs omdat het goed uitkomt om op die dag een nieuwe broek te gaan halen.....
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Mijn kleinkinderen leven en gaan naar school in Engeland, bij mijn weten hebben kinderen in het lager onderwijs 10 dagen dat ze vrij kunnen nemen, zo kwam mijn dochter altijd 2x een week tussen de vaste vakanties in naar Belgie.
  • Gerda Mertens

    6 jaar geleden
    ik noem ook Gerda, ben voor de eerste keer in mijn leven beschaamd.....