REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Twee EK-medailles in een uur tijd! Na goud op de brug pakt Nina Derwael ook zilver op de balk

EK turnenNina Derwael heeft haar Europese titel op de brug met ongelijke leggers met verve verdedigd. Ook dit jaar pakte de 18-jarige gymnaste het goud op het EK turnen. Met de perfecte oefening. Daar bleef het echter niet bij. Een klein uur later ging Derwael in de finale van de balk opnieuw vol aan de bak. Daar sleepte ze een zilveren medaille uit de brand. 

72 reacties

  • johannes van Wetten

    6 jaar geleden
    Proficiat voor Nina met deze foutloze uitvoering, en aan alle andere deelnemers, de Belgische en de Nederlandse deelnemers , want onze 2 kleine landen doen het zeer goed, en daar mogen ze allen trots op zijn, met sportieve groeten voor alle atleten van een Neder-Belgisch echtpaar.
  • Chris Cools

    6 jaar geleden
    Proficiat!!!
  • jan spyckerelle

    6 jaar geleden
    proficiat een deze atleten en hun begeleiders , wereldprestatie , hopelijk nu een correcte verloning voor geleverde prestatie , en het mag iets meer zijn dan een bezoek aan Laken
  • Paul Decanniere

    6 jaar geleden
    Is dit NU de FOTO van het Jaar ??????? fotograaf....... foei publicatie....... foei NINA een dikke proficiat
  • Rogé Brouwers

    6 jaar geleden
    Top.Kunnen veel zogezegde vedetten veel van leren.Proficiat
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.
  2. Ex-boegbeeld Pieter Timmers ontmoet nieuwe zwemhoop Lucas Henveaux op BK Zwemmen: “Ik vind het tof zijn steile opmars te volgen”

    Ex-boeg­beeld Pieter Timmers ontmoet nieuwe zwemhoop Lucas Henveaux op BK Zwemmen: “Ik vind het tof zijn steile opmars te volgen”

    Op het BK zwemmen dook dit weekend een olympische zilveren medaillist op. Pieter Timmers zag zaterdag hoe Lucas Henveaux de 800m won in een knappe tijd: hij geldt als de nieuwe grote Belgische zwemhoop. Hoe kijken het ex-boegbeeld en de toekomstige topper naar elkaar? Timmers ziet Henveaux nog grootse dingen doen: “Lucas heeft al de ballen getoond dat hij er op een WK kan staan.”