Direct naar artikelinhoud

KLM hervat vluchten naar Istanboel

Een vlucht van KLM was vrijdag onderweg van Amsterdam naar Istanboel, maar keerde terug vanwege de staatsgreep in Turkije.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vanochtend de vluchten naar Istanboel hervat. De vlucht KL1613 van Amsterdam naar de Turkse stad zal om 11.35 uur volgens schema vertrekken, aldus de luchtvaartmaatschappij. Ook de avondvlucht (KL1617) vertrekt volgens de dienstregeling vanavond om 20.30 uur.

Er worden grotere toestellen ingezet om meer passagiers te kunnen meenemen, die na de mislukte couppoging in Turkije niet konden reizen wegens annulering van vluchten. Vrijdagavond keerde een KLM-toestel met 184 passagiers aan boord wegens de staatsgreep halverwege de vlucht van Amsterdam naar Istanboel terug naar Schiphol.

Volgens de KLM is de vluchtoperatie nog niet helemaal genormaliseerd. Uit voorzorg laat de maatschappij tot nader order geen bemanningsleden overnachten in Istanbul. Zij vliegen met een vertraging van vier uur de volgende ochtend terug naar Amsterdam.

Een vlucht van Jetair is vanochtend zonder annulaties of omboekingen vertrokken naar het Turkse Antalya. Aan boord bevonden zich 180 passagiers, zo meldt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Ook de oproepen van vakantiegangers bij het contactcenter zijn vandaag stilgevallen.

Gisteren waren er nog een zeventigtal annulaties of omboekingen van Jetair-reizigers richting de Turkse badplaatsen als gevolg van de poging tot staatsgreep, op een totaal van 620 boekingen.