Drie Belgische medailles op het EK turnen

© BELGA

Nina Derwael heeft zondag op het EK turnen in Glasgow haar Europese titel verlengd aan de brug met ongelijke leggers. Op de balk behaalde ze zilver. Axelle Klinckaert veroverde dan weer brons in de grondoefening.

Nina Derwael veroverde goud op de brug met ongelijke leggers. De 18-jarige Truiense , die vorig jaar in het Roemeense Cluj-Napoca de eerste Belgische Europese kampioene ooit werd, liet een score van 14.733 noteren. Ze bleef daarmee de Zweedse Jonna Adlerteg (14.533) en de Russische Angelina Melinkova (14.336) voor.

Net als donderdag bij de kwalificaties (14.400) bleef Derwael ook in de finale ver van haar beste wereldjaarprestatie (15.300 punten). Ze turnde wel de moeilijkste oefening van alle atleten en dat gaf uiteindelijk de doorslag bij de jury.

Later op de dag veroverde Derwael ook nog zilver op de balk. Ze haalde een score van 13.600 punten. Het goud was voor de Nederlandse Sanne Wevers (13.900 punten) en het brons voor de Française Marine Boyer, met 13.166 punten. Maeyllyse Brassart werd zevende met een score van 12.266 punten.

Klinckaert verovert brons in de grondoefening

Axelle Klinckaert heeft voor de derde Belgische turnmedaille van de dag gezorgd. Ze liet in de grondoefening een score van 13.400 noteren, goed voor brons. Het goud ging naar de Française Melanie De Jesus (13.766), zilver was voor de Roemeense Denise Golgota (13.600).

Het aantal Belgische medailles op de Europese kampioenschappen staat nu op vier. Eerder won baanwielrenster Jolien D’hoore vrijdag brons in de scratch.

Partner Content