© Pom Amsterdam

SHOPPING. Draag eens een sjaal in je haar

Van een bad hair day naar een trendy kapsel met een minimum aan inspanning? Daar heb je deze zomer geen shampoo of kapper voor nodig, wel een sjaaltje. Helemaal hot right now en perfect voor een dagje strand, festival of een terrasje!

cityfashion

Zo draag je het goed

Het goede nieuws: je kan een sjaaltje eigenlijk niet fout dragen! Of je nu voor een zijden sjaaltje kiest of voor variant uit katoen of polyester, ze kunnen allemaal die bohemian touch perfect toevoegen.

Voor een lage, losse paardenstaart kun je je sjaaltje ter vervanging van je elastiekje gebruiken. Houd je je haar toch liever netjes op zijn plaats, dan kun je best voor een hoge paardenstaart opteren mét elastiek. Het sjaaltje knoop je er dan gewoon losjes rond. Dezelfde techniek gebruik je voor een grote dot.

Ook kun je je sjaaltje als haarband gebruiken. Om een statement te maken leg je er een grote strik of knoop bovenop. Houd je het liever simpel, dan knoop je je sjaaltje onderaan. Laat je je haren liever los, dan kun je het sjaaltje ook perfect als bandana dragen. Gebruik in dat geval enkele schuifspeldjes om het sjaaltje onderaan wat vast te zetten zodat het goed blijft zitten.

5 tekenen dat je de foute behamaat draagt

© Lise Charmel

Maar liefst 70% van de vrouwen draagt de verkeerde behamaat. Van snijdende bandjes tot kreukjes in de cups, dit zijn 5 tekenen dat je de verkeerde behamaat draagt.

1. Het middenstukje sluit niet mooi aan

Het middenstuk (aan de voorkant van je beha, tussen je borsten) wordt vaak vergeten, maar toch is het een belangrijke indicator dat je de foute maat draagt. Dit tussenstukje moet namelijk plat op je borstkas liggen en mag dus zeker niet te strak of te los zitten.

2. Het middenstukje sluit niet mooi aan

Kruipt de band omhoog? Dan draag je de foute maat! Kies in dat geval voor een kleinere onderborstmaat, de cupmaat kun je in eerste instantie behouden. Indien de beha nog niet mooi past met een kleinere onderborstmaat, kun je eventueel ook een grotere cupmaat proberen. De onderband van je beha is heel belangrijk voor de ondersteuning van je rug, dus let hier zeker op.

3. De bandjes van je beha lopen niet parallel

De bandjes van je beha dienen mooi parallel of enigszins in een kleine V-vorm over je rug te lopen. Is dat niet het geval dan ben je wellicht beter af met een andere behamaat.

Snijden de bandjes? Dan kan het zijn dat de onderrand te groot is. In dat geval kies je best voor een grotere cupmaat en een kleinere onderborstmaat.

Omgekeerd geldt hetzelfde principe. Glijden de bandjes van je schouders of moet je je ze zodanig bijstellen dat je onderband omhoog kruipt, dan is de onderband te klein. Probeer dan eens een kleinere cupmaat en een grotere onderborstmaat.

4. De cups plooien of kreuken gemakkelijk

Kijk naar de cups van je beha. Zitten er kreuken of deuken in? Dan zit er te veel speling tussen je beha en je borsten. Ga dus voor een kleinere cupmaat! Dit kun je bij het passen vermijden door naar je lichaam in profiel te kijken: zien de cups er ter hoogte van je tepel eerder puntig uit in plaats van rond, dan is je beha een beetje te groot.

5. De beugels drukken tussen of in je borsten

De cups van een (beugel) beha moeten precies rond de omvang van de borst passen. De cup moet dus perfect aansluiten op de ribben zonder in de borsten te drukken. Drukken de beugels? Dan kies je best voor een grotere cupmaat. De onderborstmaat kun je behouden.

Upgrade je outfit: met deze trucjes ziet je outfit er duurder uit

© Pexels

Wil je er altijd stijlvol uitzien maar houdt je portefeuille dat niet vol? Niet erg, er zijn een aantal trucjes om je outfit te pimpen zonder er een fortuin voor neer te tellen. Fake it till you make it!

1. Kleed je van kop tot teen in dezelfde kleur

Een monochrome outfit ziet er altijd poepchique uit. Zorg er wel voor dat je texturen mixt, door bijvoorbeeld een zijden blouse in een linnen broek te dragen.

2. Snoer goed in

Een riem ziet er niet alleen duur en stijlvol uit, hij zorgt er ook nog eens voor dat je taille goed zichtbaar (en smal!) is.

3. Verzorg je leren tas

Een leren handtas is het summum van luxe. Draag er goed zorg voor door hem regelmatig in te smeren met een voedende crème of verzorgingsmelk.

4. Investeer in klassiekers

Basics als een trenchcoat, een lang wit hemd, getailleerde blazer of leren jasje mogen best wat geld kosten. Zelfs als je ze combineert met goedkopere stuks, ziet je outfit er altijd wat luxueuzer uit.

5. Doe eens een denim

Denim wordt nogal vaak geassocieerd met sportief en nonchalant. Toch kan je ‘m een upgrade geven door er een paar hoge hakken en een zijden foulard bij te combineren.

6. Match je schoenen met je handtas

Een eenvoudige tip die het verschil maakt. Oh ja, ga deze zomer ook voor een zonnebril in dezelfde kleur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer