Bosbranden in Californië eisen zevende dodelijke slachtoffer, Trump schuift af op milieuwetgeving

In de Amerikaanse staat Californië heeft de grote bosbrand “Carr” een zevende dodelijk slachtoffer gemaakt. Het gaat om een lijnwerker die in de county Shasta aan het werk was om de bewoners weer van elektriciteit te voorzien, dat meldden lokale autoriteiten. President Trump wees op Twitter een opmerkelijke schuldige aan: de milieuwetgeving.

adm

De bosbrand heeft volgens California Department of Forestry and Fire Protection (Cal Fire) al bijna 65.000 hectare bos in as gelegd en bedreigt ruim 1.350 woningen. De brandweer zet ongeveer 4.800 manschappen, 390 brandweerwagens en 16 helikopters in om het vuur te bestrijden. De brand, die volgens Cal Fire voor 43 procent onder controle is, is nu de op vijf na dodelijkste uit de geschiedenis van Californië. Twee van de zeven dodelijke slachtoffers zijn brandweerlieden.

“De branden in Californië worden vergroot en erger gemaakt door slechte milieuwetgeving”, aldus president Trump op Twitter. Nog volgens de president moet er bos gekapt worden om de branden in te dijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer dan twintig brandhaarden

In de zuidwestelijke Amerikaanse staat woeden in totaal meer dan twintig natuurbranden. De National Park Service (NPS) kondigde zondag aan dat door de brand “Ferguson” grote delen van het populaire natuurpark Yosemite National Park, die al sinds 25 juli niet meer toegankelijk zijn, voor onbepaalde tijd dicht zullen blijven.

“Ferguson” ontstond op 13 juli in het gebergte Sierra Nevada en heeft zich ondertussen over een gebied van 36.400 hectare verspreid. De brand kostte het leven aan twee brandweermannen, verwondde elf mensen en verwoestte tien huizen. De bijna 2.689 gemobiliseerde manschappen hebben het vuur voor 38 procent onder controle gebracht.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER