Vermoeide dressuuramazone Verwimp hoopvol voor Rio

Een duidelijk vermoeide Jorinde Verwimp heeft zondag op het Wereldfestival van de Paardensport met een al even vermoeide Tiamo een persoonlijk record gereden op de kür op muziek. Zo groeit het geloof dat een finale op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro mogelijk is.

Tijdens de opwarming was het al duidelijk dat de 16-jarige ruin Tiamo er vermoeid bij liep, maar dat belette de 22-jarige Verwimp niet een persoonlijk record van 75.325 procent te rijden. Haar vorige PR van 75.275 liet ze op 28 december van vorig jaar optekenen tijdens de World Dressage Masters tijdens de Kerstjumping van Mechelen.

“Uiteraard ben ik hiermee tevreden, want het is nog maar de tweede keer dat ik de kür volgens dit scenario rijd. En als je paard dan ook nog vermoeid is, kan het niet anders dat hij kleine foutjes maakt. Maar het stemt mij wel hoopvol richting Olympische Spelen. Tiamo gaat nu in quarantaine en kan dus goed rusten. Zelf ga ik dat ook doen, want eerlijk gezegd gaat het ook niet in mijn koude kleren zitten als je je drie keer in vier dagen moet opladen op het grootste concours van de wereld. Ik ben er wel van overtuigd dat als in Rio alles klopt, ik in de finale sta. Ik ga er in de eerste plaats proberen zoveel mogelijk van te genieten, want dat is de beste basis voor topprestaties.”

Jorinde Verwimp eindigde als 11e in de kür. De zege ging naar de Duitse Kristina Bröring-Sprehe, die met Desperados FRH uitkwam op een totaal van 88.825 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer