© DBA

Parket opent onderzoek na overlijden van twee Tomorrowland-bezoekers

Twee buitenlandse bezoekers zijn overleden na het populaire dancefestival Tomorrowland. Het parket opent een onderzoek, maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat het overlijden geen gevolg is van inname van drugs. Het gaat om twee jonge vrouwen, één van Tsjechische en één van Indische nationaliteit.

jtp, gjs

“Het parket van Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek is geopend naar de juiste omstandigheden van het overlijden van twee bezoekers van het festival Tomorrowland. Uit de eerste vaststellingen blijkt niet dat het overlijden het gevolg zou zijn van de inname van drugs”, zo klinkt het in een persbericht.

Volgens VRT NWS moest het eerste slachtoffer tijdens het eerste Tomorrowland-weekend naar het ziekenhuis en overleed ze een week later in het UZA, het tweede slachtoffer belandde tijdens het tweede weekend in het ziekenhuis. Ook zij overleed enkele dagen later volgens VRT NWS.

“We werden tot op heden niet in kennis gesteld door familie of overheid over een mogelijk overlijden van personen die ons festival zouden bezocht hebben. Mocht dit wel het geval zijn, gaan onze gedachten uit naar hun naasten en hopen we dat ze dit verlies in alle rust en sereniteit kunnen verwerken”, aldus Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen zondag aan de VRT.

Een van de pijlers van Tomorrowland is nultolerantie rond drugs. Zo werden er tijdens de twee festivalweekends 63 dealers opgepakt door de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer