De Russische premier Dmitri Medvedev.
Volledig scherm
De Russische premier Dmitri Medvedev. © afp

Moskou waarschuwt voor "verschrikkelijk conflict" bij Georgisch NAVO-lidmaatschap

BuitenlandEen toetreding van Georgië tot de NAVO kan een "verschrikkelijk conflict" veroorzaken en tot rampzalige gevolgen leiden, zo zei de Russische premier Dmitri Medvedev in een interview met de radio Kommersant FM. Jens Stoltenberg, de baas van de NAVO, had tijdens de top van de verdragsorganisatie in juli nog gezegd dat Georgië lid zal worden.

34 reacties

  • Jan Maarten

    4 jaar geleden
    Wij mogen blij zijn dat we in de vrije wereld leven. Poetin speelt de dictator om levenslang president te kunnen blijven. De oppositie wordt gewoon vergiftigd.
  • henri sluyts

    6 jaar geleden
    Tamsyn , Wat klets je uit je nek man . De beer zonder tanden heeft de Krim ingelijfd en steunt de rebellen in Odessa . Op hun ééntje houden ze tegen heel het Westen , in Syrië ,Bashar al-Assad aan de macht en over inmenging in soevereine staten hebben de Russen van de Amerikanen geen lessen te leren . In de naoorlogse geschiedenis hebben de VS zowat overal oorlog gevoerd tegen soevereine staten .
  • Paul De Clercq

    6 jaar geleden
    Poetin lacht EU en NAVO vierkantig uit,als hij wil bezet hij op 48 uur gans Europa,dan nog niet gesproken over zijn kleine vriendjes de chinezen
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Daniël Stienen, het zijn niet de militairen die oorlogen starten, maar politiekers.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    André Gijbels, de NAVO heeft juist niks beloofd, dat is een fabeltje dat geen enkele grond van waarheid heeft.