© bvb

Toptransfer is rond: Axel Witsel trekt naar Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft een akkoord over de overgang van Axel Witsel naar Duitsland. Dat heeft de Bundesliga-club maandag bekendgemaakt. De 29-jarige Rode Duivel komt over van het Chinese Tianjin Quanjian en zal een contract tot 2022 ondertekenen.

“Na het WK was het mijn doel om uit China terug naar Europa te keren”, reageert Witsel op de clubwebsite. “Ik ben helemaal happy en trots om voor Dortmund te mogen voetballen. Ik moest na ons eerste gesprek niet lang nadenken, Dortmund is voor mij een van de beste ploegen van het continent. Eerlijk: ik kan niet wachten om voor 81.000 mensen te voetballen.”

Sportief directeur Michael Zorc looft zijn nieuwe aanwinst. “We hadden al maanden interesse in Axel, en zijn in de wolken dat hij voor Dortmund gekozen heeft. Hij heeft veel internationale ervaringen en beschikt over alle kwaliteiten om ons middenveld vorm te geven: tactische intelligentie, vechtlust, tempo, creativiteit en mentaliteit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor zijn avontuur in China speelde de middenvelder na zijn doorbraak bij Standard voor het Portugese Benfica (2011-2012) en het Russische Zenit (2012-2017). Bij de nationale ploeg is Witsel (96 caps) een onbetwiste basispion in de strategie van bondscoach Roberto Martinez. Op het WK in Rusland speelde hij alleen in de overbodige derde groepsmatch tegen Engeland niet de volle negentig minuten. De Belgen sloten het toernooi af op een historische derde plaats.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer