thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Belg in kritieke toestand na hitteslag. Maar wat is dat juist?

Er viel bijna een eerste hittedode in ons land: afgelopen weekend is een man in kritieke toestand in het UZ Leuven binnengebracht met een hitteslag. Zo'n hitteslag zorgt in eerste instantie voor hoofdpijn en misselijkheid. Maar als je lichaamstemperatuur boven de veertig graden stijgt, kunnen je organen uitvallen, en sterf je. Maar wat is nu een hitteslag? Is dat een zonnesteek?

9 reacties

  • Marina De Maesschalck

    5 jaar geleden
    Ik heb nu last van een hitteslag. Het is erger dan je denkt het enige wat je kan doen is rusten en medicatie pakken. Het is zeker niet niks.
  • Simon Van Branden

    6 jaar geleden
    Moeten besparen op water, nemen mensen 3-4 douches. Die kromme logica kan ik niet volgen.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Snap sommige idioten niet die temperaturen van 30-35 graden hier heerlijk vinden met die hoge vochtigheidsgraad hier, voor hoge temperatueren en aangenaam genieten moet je naar het buitenland gaan ,en niet gelijk hier, staan puffen, zweten en stinken gelijk zotten.
  • Steven Loyens

    6 jaar geleden
    Heb zelf regelmatig last van hitteslag. Kan dat zelfs in winter voor hebben en is echt geen fijn gevoel. Enige dat bij mij helpt is 2 Dafalgan 1MG, lauwe douche en nadien gewoon gaan rusten rest van de dag. Dus zeker geen flauwdoenerij zoals sommige denken dat het is.
  • Werner Tambuyser

    6 jaar geleden
    Wa heeft in godsnaam die zelfstandige met dit artikel te maken vandermeulen?de gewone arbeider leeft in dezelfde omstandigheden.