Eén van de minderjarige dodelijke slachtoffers was een jongen op de fiets.
Volledig scherm
Eén van de minderjarige dodelijke slachtoffers was een jongen op de fiets. © AP

Golf van schietpartijen overspoelt Chicago: 12 doden in één weekend, onder wie 2 kinderen

Bij een golf van wapengeweld zijn in de Amerikaanse stad Chicago afgelopen weekend zeker twaalf mensen om het leven gekomen. De politie van de op twee na grootste stad van de VS zit met de handen in het haar.

12 reacties

  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    In het land van Trump is "Bullit" koning. Hij beslist over leven of dood, ook dat van het kleinste kind. Het is niet alleen Trump die faalt, maar alle vorige regeringen omdat hun burgers wapenbezit heiliger achten dan het leven van hun naasten, zelfs kinderen. Totdat dat kind de kennis die hij meekreeg van papa en mama zelf gaat uittesten en mensen als levende schietschijven gaat gebruiken.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    tof landje, helemaal de verpersoonlijking van hun presidentje.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Nu de kinderen gied bewapenen ? Mr.Trump. Blijkbaar zijn de dollars belangrijker d1n hun eigen kinderen.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Voor diegene die het niet begrijpen... President Trump heeft niets met Illinois of met elke andere staat te maken. Het zijn allemaal zelfstandige landen (50) met hun eigen leger, wetten en regelingen. Een Amerikaanse President kan alleen op verzoek een bepaalde staat helpen bv "State of Emergency". Het is de taak van President Trump om het land veilig te houden, het is zijn enigste taak
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Die plaag komt ook stilaan onze richting uit, in Brussel en Antwerpen hebben we al regelmatig met dergelijk geweld te maken. Zet de grenzen nog wat verder open.