VRT-radiozenders schakelen even over op noodprogramma door brandje in kelder

© BELGAIMAGE

Een deel van de gebouwen van de VRT in de Brusselse gemeente Evere zijn maandagnamiddag omstreeks 16.30 uur even ontruimd na een brandje in de kelder. Dat was snel geblust.

gjs

In een technische ruimte in de kelder van het voorste blok van de gebouwen was een toestel oververhit geraakt, met een erg kleine brand en rookontwikkeling tot gevolg. De rook bleek niet schadelijk en de schade is zeer beperkt gebleven.

De brandweer had de situatie volgens de woordvoerster snel onder controle en de mensen mochten omstreeks 17.15 uur de gebouwen weer binnen.

“Radio 1 is onafgebroken op antenne gebleven. De uitzendingen van Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel schakelden een half uur over op een noodprogramma”, klinkt het bij de VRT.

Aanvankelijk leek het alsof de VRT-gebouwen volledig ontruimd werden. VRT Nieuws-journalist Koen Wauters schrok daarvan, zo zei hij op Twitter, want hij merkte er niets van.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen