dinsdag 7 augustus 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

Lommel SK

Routinier Vanbelle tekent voor één seizoen

Vrijdag tegen Union zat hij nog in de tribune, gisteren zette Wesley Vanbelle zijn handtekening onder een eenjarig contract bij Lommel. Opvallend: acht jaar geleden testte de intussen 32-jarige verdediger, die overkomt van Cercle Brugge, al eens in Lommel.

“Ondanks een bevredigende stage kon ik toenmalig trainer Franky Van der Elst niet overtuigen”, herinnert de ex-speler van KV Mechelen en Beveren zich nog. “Hij zocht een ander type. Ik ging toen naar FC Eindhoven. Later werden Aalst en Cercle Brugge mijn werkgevers. Maar uiteindelijk raakte ik toch in Lommel (lacht).”

Vanbelle komt in Noord-Limburg de linkerflank versterken. Hij gaat er de concurrentie aan met Timo Cauwenberg, die hij vrijdag al bezig zag tegen Union.

“Timo speelde een degelijke wedstrijd, de hele ploeg trouwens. Hoe hoger je speelt, hoe meer concurrentie er is. Daar moet je mee kunnen omgaan. Vorig seizoen speelde ik bij Cercle ongeveer zestien duels. Nu ga ik proberen om ook in Lommel zoveel mogelijk aan de bak te komen.”

Nestor

De verdediger maakte de volledige voorbereiding mee bij promovendus Cercle Brugge en zal in principe snel inzetbaar zijn. “Ik voel me topfit”, beaamt hij. “Ik mis alleen nog wat wedstrijdritme. Een poosje geleden zocht Lommel al contact, maar toen was mijn situatie bij Cercle nog onduidelijk. Vorige week geraakte alles in een stroomversnelling. Eigenlijk verhuurt Cercle me voor een jaar, maar medio 2019 loopt mijn contract daar ook af. Ik speelde in het verleden al vaak tegen Lommel. Het was steeds een goed voetballende, moeilijk te kloppen ploeg. Dat zal dit seizoen niet anders zijn”, aldus Vanbelle, die met zijn 32 lentes de nestor van de spelersgroep wordt. “Niet getreurd, ik ben nog even gemotiveerd en enthousiast als toen ik hier kwam testen (lacht).” (pidi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws