Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA)
Volledig scherm
Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA) © Photo News

N-VA wil ziekenfondsen die geld verspillen strenger straffen: vorig jaar 159 miljoen onterecht uitbetaald

De N-VA wil strengere sancties invoeren voor ziekenfondsen die belastinggeld verspillen. Kamerlid Valerie Van Peel dient een wetsvoorstel in om ziekenfondsen er zelf voor te laten opdraaien als ze door hun eigen fout te hoge ziekte-uitkeringen uitbetalen, zo staat dinsdag in De Tijd. Nu neemt het Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) nog een deel van de kosten op zich.

100 reacties

  • daan aerts

    6 jaar geleden
    Oh Nva , hopelijk denken de mensen na bij de volgende verkiezingen en straffen deze Neem van anderen partij goed af want ze hebben nooit genoeg en willen altijd maar meer en meer
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    De Wever zijn prestigeprojecten kosten (voorlopig) 1,25 miljard euro waarvan hij 1 miljard euro of 80% gaat halen bij hen die "op de parking" wonen. Dat maakt mij duidelijk wie voor hem het plukvee is.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Schaf die overheidssubsidies en ook sponsoring van politieke partijen af. Die zouden zichzelf in leven moeten houden met het lidgeld van hun leden. Dan moeten ze wat meer moeite doen om de burger te overtuigen en wat meer en beter zijn belangen verdedigen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat onterecht uitgekeerd geld - vaak omwille van slechte administratie en informatie van de overheid - wordt achteraf terug gevorderd. Maar je zal de N-VA niet horen klagen over de 120 miljoen euro belastinggeld om een onrendabele luchthaven in Deurne open te houden en ook niet over het onevenredig graaiwerk van de grote steden in de fondsen voor steden en gemeenten.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Ze vergeet erbij te zeggen dat dit gebeurd door de farma industrie in Belgie!