© shutterstock

Bordeauxwijnen minder populair in België

De import van bordeauxwijnen in België is tussen juni 2015 en juni 2016 met 8 procent gedaald. Dat meldt beroepsfederatie CIVB (Conseil interprofessionel du vin de Bordeaux). Ook in Frankrijk zelf daalde de verkoop van bordeauxwijnen met 3 procent.

Volgens CIVB-voorzitter Allan Sichel zijn de mindere verkoopcijfers in Europa te verklaren door de tegenvallende oogsten in 2013, 2014 en 2015, die leidden tot een daling in de export van 3 procent tot 2 miljoen hectoliter. De totale omzet bedroeg dit jaar 1,7 miljard euro, een daling met 5 procent.

Voor dit jaar verwacht Sichel echter een betere oogst, wat volgens de CIVB-topman tot een totale productie van “meer dan 5,5 miljoen hectoliter” moet leiden.

De bordeauxwijnen waren dit jaar wel opnieuw erg populair in China, de grootste exportmarkt van het goedje. Daar steeg de import vorig jaar met 22 procent. In de Verenigde Staten en Japan bleef de import stabiel.

Sichel liet nog weten de komende tien jaar te willen evolueren naar een meer milieuvriendelijke productie waarin minder gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Op dit moment produceren 45 procent van de wijngaarden in de Bordeauxstreek al op een duurzame manier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer