Niet alle instellingen trekken dezelfde mix van spaar- en termijngelden aan, waardoor hun kosten anders liggen
Volledig scherm
Niet alle instellingen trekken dezelfde mix van spaar- en termijngelden aan, waardoor hun kosten anders liggen © Shutterstock

Hoe bekomt u een zo laag mogelijk tarief voor uw woonlening?

SparenWil u voor uw hypotheeklening het laagste tarief uit de brand slepen? Dan houdt u best rekening met de onderhandelingsmarge van uw bank. Het is dus goed om een idee te hebben hoeveel winst de bank maakt op uw krediet en hoeveel ze daarvan nog kan prijsgeven.

5 reacties

  • Johny Lotthior

    6 jaar geleden
    Schandalig dat de banken voor andere leningen 5% en meer vragen, en dan nog op korte termijn. Optie: dreigen, en zelfs doen, dat je je spaarrekening leeg haalt, je krijgt toch "niets" daarop. Interessant scenario: spaarrekening van 20.000 en aanvraag persoonlijke lening van 20.0000. Ofwel interessant tarief, ofwel spaarrekening leeghalen.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Schuldsaldo verzekering is helemaal niet verolicht en is pure oplichting want je huis en grond zijn reeds onderpand. Verder het beste je hypotheek zo lang mogelijk te nemen en ja ze geven wel 30 jaar. Door de geldontwaarding lach je je krom. Het domste dat je kan doen is kiezen voor korte looptijd ongeacht de rentestand.
  • Gil Rod

    6 jaar geleden
    De schrijfkosten zou je toch minimum in je handen moeten hebben voor je een lenig aan gaat.En koop wat je kan betalen en koop niks om je omgeving te imponeren .
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Lionel wiame@ Beste vind je dat niet normaal dat een bank ergens een zekerheid inbouwt? Als jezelf NIKS kan in brengen is het toch normaal dat je geen lening krijgt ,nooit gehoord van sparen? Maar met de huidige ingesteldheid van gsm;wagen,uit eten ,vakantie is het normaal dat jullie niet kunnen sparen. Wij gingen de eerste keer op vakantie na 20 jaar werken En huis afbetaald.En 7/7 gewerkt met meer als 8/h dag. Ook eens proberen zou ik zeggen!
  • Lionel wiame

    6 jaar geleden
    ze vergeten er bij te zeggen dat je nul kans maakt op een hypotheke lening zonder minimum 40 000€ in handen te hebben. geen spaar centen of niks van thuis gekregen betekent de rest van je leven moeten huren dat is de realiteit dus alleen de rijken gaan nog een huis kunnen kopen voor hun kinderen.