Potentiële kopers bewonderen een Tesla Model 3 in een showroom in Denver. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de veiligheidssystemen van deze auto regelmatig falen.
Volledig scherm
Potentiële kopers bewonderen een Tesla Model 3 in een showroom in Denver. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de veiligheidssystemen van deze auto regelmatig falen. © AP

"Moderne rijhulpjes maken auto's juist onveiliger"

Elektronische hulpjes in auto's die bedoeld zijn om veiliger te rijden, kunnen juist ongevallen veroorzaken. Dat concluderen Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen na een uitgebreide test.

28 reacties

  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Verbiedt alle auto's met minder dan 120 pk per ton massa. En de tuf brommers auto's. En de fietsers.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Marcel Dek ,je kan deze vergelijking niet maken ,een handvol Tesla's tegen mil-joenen andere wagens.Nu veilig ,als een Tesla spontaan in brand vliegt of onge-vraagd zich zelfstandig maakt met een ongeval tot gevolg is er van veiligheid weinig te bespeuren,het is wel grappig dat Musk dan met alle geweld de schuld steeds op de verbruiker wil leggen ,als je handvrij kan rijden moet ie het ook doen.
  • asdqsdsqd dsffsfsdf

    6 jaar geleden
    Tesla model s = met voorsprong de veiligste auto ter wereld en tesla model x de veiligste SUV ooit gebouwd daar is bewijs van ze hebben het laagste aantal letsels procentueel per ongeluk.
  • Robert VAN LAERE

    6 jaar geleden
    Touch screen = dodelijk gevaarlijk. Aandacht moet op de weg en het verkeer blijven: al de rest is larie.Dode hoek en achteruitcamera wel nuttig.
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Ga je dan terug naar het stenen tijdperk,wat is er mis met Servo stuur én remmen, witte lijnherkenning,rood licht herkenning,GPS,automaat,Parkingradar, Onderhoudoproep, geheugenzetels met verwarming.enz....renz,ik ben pro.