© REUTERS

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kempense Githa Michiels pakt verrassend brons op het EK mountainbike in Glasgow

Githa Michiels heeft verrassend brons gepakt op het EK mountainbike in het Schotse Glasgow. Het is op haar 35ste de eerste medaille voor de inwoonster uit Geel. Ze werd al zeven keer Belgisch kampioen en pakte twee keer zilver en brons. Op de Olympische Spelen in Rio in 2016 werd ze 21ste.

vtvn

De Zwitserse Jolanda Neff ging na 28 kilometer met het goud aan de haal in 1:31:29. Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk volgde in 1:33:33. Michiels reed na 1:34:56 over de meet.

“Ik ben al heel het seizoen sterk op dreef”, reageerde Michiels aan de micro van Sporza. “Ik hoopte op een goede dag en gaf alles wat ik in me had. Ik zag naar het einde toe enorm af, en was echt op de limiet aan het rijden. Ik wilde de derde plaats niet afgeven. Ik kan het niet geloven, ik heb hier veel voor opgeofferd en het is leuk dat de beloning volgt. Ik hoop dat meisjes nu geïnspireerd zijn om voor het mountainbiken te kiezen. Ik heb altijd gezegd dat de Spelen van Tokio in 2020 mijn echte doel vormen. Ik wil de komende jaren sterker en completer worden.”

Voor België is dit de zevende medaille op de Europese Kampioenschappen in Glasgow en Berlijn. Ons land zit nu aan twee keer goud (De Ketele - Ghys, Derwael), twee keer zilver (De Ketele, Derwael) en drie keer brons (Michiels, D’hoore, Klinckaert).

Kevin Panhuyzen en Jens Schuermans verdedigen later op de dag de Belgische kleuren in de mannenwedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mountainbike