'Uakitiet' is een volslagen onbekend mineraal voor wetenschappers.
Volledig scherm
'Uakitiet' is een volslagen onbekend mineraal voor wetenschappers. © webmineral.ru

Goudzoekers ontdekken mysterieus mineraal in Siberië, wetenschappers staan voor raadsel

Russische goudzoekers hebben in Uakit in het uiterste oosten van Rusland een volslagen onbekend mineraal ontdekt. De substantie werd nog nooit geregistreerd, laat staan bestudeerd. Wetenschappers breken zich intussen het hoofd over de afkomst van het mineraal.

12 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Eindelijk brengen jullie eens goed nieuws. DE WETENSCHAPPERS STAAN VOOR EEN RAADSEL. Bij mij was dat vroeger de stelling van Pythagoras. En hover zitten zij al de tafel van 10? Dan zal ik mijn kleindochter eens sturen om dat probleem op te lossen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Peter Janssens : Wees toch zo negatief niet. Dat wetenschappers elkaar tegenspreken is net de sterkte van de wetenschap! Er is namelijk crosschecking. Sommige studies worden mettertijd gecorrigeerd op grond van een onderzoek van iemand anders dankzij scherpere technologische meetinstrumenten.Wetenschap is iets heel dynamisch.
  • De Waen Luc

    6 jaar geleden
    het Periodiek Systeem zl nodig moeten aangepast worden, want die is op onze zeer beperkte kennis gebaseerd
  • mike dierickx

    6 jaar geleden
    Lieven Cleymans, onbekende mineralen wil in dit geval zeggen dat het om een voordien ongekende combinatie gaat van gekende elementaire elementen. De vonst van deze steen zal dus niets veranderen aan het Periodiek Systeem ( = "tabel van Mendelejev ).
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Er zullen nog heel veel onbekende stoffen en mineralen in het Universum zijn !