EPA
Volledig scherm
© EPA

Bosbranden in de Algarve blijven woeden: 29 gewonden en meer dan 16.500 hectare verwoest

BuitenlandIn de Algarve, in het zuiden van Portugal, blijven de bosbranden ook op de vijfde dag woeden. In de bergachtige streek rond het toeristische stadje Monchique worden meer dan 1.100 brandweermannen ingezet, om te vermijden dat de brand overslaat op het stadje. De branden zouden al meer dan 16.500 hectare verwoest hebben, aldus bosexperts aan de krant Público. Bij de branden zijn 29 mensen gewond geraakt.

4 reacties

  • andre lejeune

    6 jaar geleden
    Er zijn praktisch geen harsbomen in Portugal wel eucalyptus wouden honderden hectaren bos met eucalyptus , zeer warm weer geen infrastructuur geen geld deels door de crisis deels door Europa corruptie onbekwame politici .De wouden zijn voor 85 % privé eigendom en de eucalyptus wordt verkocht aan de grote papier fabrieken , geen onderhoud van het bos en dit is het gevolg dat zal nog jaren duren vooraleer er iets maar dan ook maar iets gebeurt.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Het staat in het Monchiquegebergte vol men dennenbomen en eucalyptys (zit vol olieën). En dat brand wel goed.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Misschien eens nadenken over gemengde vegetatie (loofbomen) in plaats van alleen maar harsbomen.
  • Martin Meuris

    6 jaar geleden
    Elk jaar dat zelfde nieuws over bosbranden. Kunnen die knappe koppen nu niks bedenken om die branden in te perken. Men kan stukken bos toch telkens scheiden door kale gebieden om zo deze drama's te vermijden.