Even paniek bij brand in park Brasschaat: “Gelukkig was het windstil”

In de rozentuin van het park van Brasschaat is gisterenavond brand ontstaan. Een deel van rozentuin, zo’n 100 vierkante meter, is vernield. Mogelijk begon de brand na een menselijke onoplettendheid. Volgens een getuige was er heel wat ongerustheid bij de mensen in het park, die even vreesden voor erger: “Met deze droogte kan vuur snel uitbreiden, maar gelukkig was het windstil.”

brip

“Om 19u maandagavond kregen we een melding binnen van een brand in het park. Heel wat struikgewassen, grassen en bomen stonden in lichterlaaie. We kregen de brand snel onder controle, maar er is toch heel wat verloren gegaan”, zegt Koen Vanderzwalm van brandweer Brasschaat.

Omdat er rondom de brand gras lag, was er weinig kans dat het vuur zich verder verspreidde. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. “Maar de kans dat de brand spontaan is begonnen, lijkt ons klein”, zegt Vanderzwalm. “Bovendien waren er heel wat mensen in het park aanwezig, en ook vlakbij de brand stond een zitbank. Het zou dus kunnen dat er, al dan niet bewust, een menselijke link is, waarschijnlijk in een vlaag van onoplettendheid.” Er vielen geen gewonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER