Shannen Lapere (links) en haar broer Jelle, die een documentaire over haar maakte.
Volledig scherm
Shannen Lapere (links) en haar broer Jelle, die een documentaire over haar maakte. © Jelle Lapere

“Mijn zus zou maar enkele dagen leven. Ze werd 25 jaar en ze had zorg nodig. Maar overheid liet haar stikken”

BinnenlandEen klein mirakel. Dat was Shannen Lapere (25) uit het West-Vlaamse Moorsele. Ze werd geboren met trisomie 13, een aandoening waardoor ze niet alleen doof en blind was, maar ook een ernstige fysieke en mentale beperking had. De dokters vertelden kersverse mama Els Vanpachtenbeke dat het meisje hooguit enkele dagen zou leven. Ze werd uiteindelijk 25. En ze had veel zorg nodig. Maar die dreigde ze op het einde van haar leven niet meer te krijgen. Haar broer Jelle (24) maakte er een pakkende documentaire over, die hij vorige week deelde. Twee weken nadat zijn zus overleed.

79 reacties

  • Joni Lapere

    6 jaar geleden
    Jean-Marie D’hertefelt, de enigste die zou moeten beschaamd zijn is gij met deze uiterst domme uitspraak. Als je het artikel deftig gelezen had zou je weten dat het helemaal niet over geld ging + wie ben jij om te oordelen hoeveel wij onze zus bezocht hebben? Gelukkig hou ik me niet te veel bezig met sommigen hun reacties te lezen want mijn hoop in de mensheid zou al helemaal weg zijn.
  • Jean-marie D'Hertefelt

    6 jaar geleden
    Hoe ik het lees heeft de maatschappij 25 jaar lang zich over dat kind ontfermt. Dat zijn honderdduizenden €, zou willen weten hoe vaak je je zuster bezocht heb op die 25 jaar. Je zou je moeten schamen , maar ja je bent op Tv geweest, dat is het belangrijkste.
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    Arco is belangrijker voor cdenv.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Tuurlijk,Belgen zijn hier allang tweederangs volk geworden.
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Toen de socialisten nog aan de macht waren was het toch niet zo een probleem. Maar nu dat de NV-A aan de macht is wordt ons alles af genomen en ontzegt. En het is al gemeen geweten met de De Wever op kop dat in de sociale zekerheid moet en nog moet veel bespaart worden.