Amerikaans fruit in een supermarkt in Peking.
Volledig scherm
Amerikaans fruit in een supermarkt in Peking. © EPA

Nieuwe Amerikaanse invoerheffingen na "China's oneerlijke handelspraktijken"

handelsoorlogDe Verenigde Staten voeren op 23 augustus nieuwe invoerheffingen door van 25 procent op 16 miljard dollar (14 miljard euro) aan Chinese goederen. 

6 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Tijd voor China om haar verlaten platteland nieuw leven in te blazen en auto's zijn er overal! Op de Franse TV in prime time worden mensen aangespoord Frans te kopen. Ze geven ook uitleg welke labels te vertrouwen zijn en welke niet. Een land kan zich wapenen tegen zo'n handelsfratsen. Niet voor alles, maar toch voor veel.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    In deze heeft Trump wel 100% gelijk. Je moet wel een beetje Geopolitiek en economie volgen om dat te weten. De meeste cijfers over wat dat ook gaat in China zijn gemanipuleerd door de overheid. Elk interview met een chinese burger op TV is gemanipuleerd. China is heeft de meest extreme vorm van staatskapitalisme waar de arbeider bijna geen rechten heeft. Het kapitalisme in de US is klein bier daartegenover.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    en wie zegt hier dat china oneerlijke praktijken doet ,en waarom is iedereen daar zo maar klakkeloos mee akkoord,corruptie he beste mensen zit overal zelfs vlak bij u in uw eigen huis of slaapkamer overal dus niet alleen de chinezen en hopelijk maakt dat stukske yanks dat zich daar als god de vader opstelt ,die zelfde chinezen niet te kwaad ,want god de vader zou wel eens serieuze klappen kunnen krijgen
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    Trump zet zijn privé vliegtuig , een Boeing 757 , in om zijn eigen invoerbeperkingen te omzeilen
  • Kevin van Goethem

    6 jaar geleden
    Trump heeft hierin gelijk. Mensen moeten in wantoestanden werken aan hongerlonen in china. Milieu kijken ze ook totaal niet naar. Alles om het goedkoop te doen. Dit is oneerlijke concurrentie. Tis zowat zoals de oostbloklanden en vb hun vrachtwagenchauffeurs. Buitenlandse slechte, maar vooral goedkope werkkrachten om woekerwinsten te maken. Vb, Nike.