De nieuwe Colombiaanse president Ivan Duque (rechts, met sjerp) zweert zijn vicepresident Maria Lucia Ramirez in tijdens de inauguratieceremonie. De eedaflegging vond plaats voor het parlementsgebouw op de historsiche Plaza de Bolívar. Ze werd bijgewoond door 3.000 mensen. Ook tien Latijns-Amerikaanse staatshoofden tekenden present.
Volledig scherm
De nieuwe Colombiaanse president Ivan Duque (rechts, met sjerp) zweert zijn vicepresident Maria Lucia Ramirez in tijdens de inauguratieceremonie. De eedaflegging vond plaats voor het parlementsgebouw op de historsiche Plaza de Bolívar. Ze werd bijgewoond door 3.000 mensen. Ook tien Latijns-Amerikaanse staatshoofden tekenden present. © AFP

Rechtse Ivan Duque legt eed af als president Colombia en kondigt meteen "correcties" in FARC-vredesakkoord aan

In Colombia heeft Ivan Duque vandaag de eed afgelegd als de 60ste president van Colombia. De 42-jarige conservatieve politicus neemt de fakkel over van de centrumlinkse Juan Manuel Santos, die voor zijn vredesakkoord met de FARC-rebellen in 2016 nog de Nobelprijs voor de Vrede won.

2 reacties

  • patrice montbelui

    6 jaar geleden
    De standpunten zijn in dit artikel weer politiek correct volgens hun eigen overtuiging, nochtans is hij "democratisch"verkozen.
  • benny vandersanden

    6 jaar geleden
    Een man voor wie slachtoffers op de eerste plaats komen! Die nobelprijs van de vrede voor de vorige president was na zijn pamperaanpak van de FARC een nieuwe slag in het gezicht voor de vele tienduizenden slachtoffers van de FARC die gerechtigheid verdienen. Bij uitkering van de nobelprijs of bejubbelingen door ngo's heeft de burger niets inspraak, ze hebben enkel hun stem bij verkiezingen. Proficiat aan het Colombiaanse volk en hun gezond verstand