Sociale woningen in de Brugse Poort in Gent.
Volledig scherm
Sociale woningen in de Brugse Poort in Gent. © Wannes Nimmegeers

Mensen met een fysieke beperking moeten meer dan drie jaar wachten op een aangepaste sociale woning

De gemiddelde wachttijd voor een sociale woning voor mensen met een fysieke beperking bedraagt meer dan drie jaar. Bovendien zijn er voor hen te weinig aangepaste woningen beschikbaar, klaagt CD&V vandaag aan in Het Nieuwsblad en De Standaard. Op het einde van 2016 waren er 3.372 openstaande dossiers.

27 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Een partijkaart deed wonderen ten tijde van Freya zelf de directrice met maandloon 3000€) van het OCMW kreeg een sociale woning.Geen partijkaart geen woning en dan zou die achteruitgang na vier jaar moeten weg gewerkt worden.Trouwens waar zit Vandeurzen minister van welzijn en volksgezondheid verantwoordelijk voor gehandicapten zorg.
  • Jack Hals

    6 jaar geleden
    Willen we een financiering die vertrekt van de behoeften of een die vertrekt van de beschikbare budgetten?Het budget is een politieke,mijns inziens,verkeerde keuze.Om de behoeften te financieren is er meer budget nodig.Dit kan opgebracht worden door het invoeren van een miljonairstaks op grote vermogens,of door een rechtvaardiger belasting op de bedrijfswinsten van multinationals.
  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    Wel Johan Vervaeck, als antwoord op uw vraag, omdat er 600 parlementairen teveel zijn in ons land die overal aan de vetpot willen zitten. Kijk naar onze electriciteitsfactuur, de duurste van Europa. Terug naar 1 federale regering met max 12 ministers, en max 80 tal volksvertegenwoordigers, en er zal veel geld bespaard worden en de noden kunnen geledigd worden.
  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Met 150.000 sociale woningen moet er toch al iets kunnen zou ik denken. Daarnaast zijn er nog eens 100duizenden huursubsidies. Maar indien ze in Afrika telkens hun valiezen beginnen pakken wanneer het zoveelste sociale woonproject wordt opgeleverd zullen er nooit voldoende zijn.
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Als Belg heb je weinig of geen voordelen meer , anderen daarentegen hebben onmiddellijk een noodwoning om van daaruit na enkele maanden een sociale woning toegewezen te krijgen .