Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP XTRA

Nooit zo weinig vrachtwagens gecontroleerd op sociale fraude

De FOD Mobiliteit heeft nog nooit zo weinig controles op sociale fraude uitgevoerd als het voorbije jaar. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-senator Peter Van Rompuy heeft opgevraagd en waarover De Tijd en L'Echo vandaag berichten.

13 reacties

  • Agnes Craeye-compernolle Willy

    6 jaar geleden
    mag alemaal dit is belgie het land van de fraude
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Veel te weinig controles door opvallende personeelsdaling. De vriendjes van de neoliberalen moeten immers met rust gelaten worden.
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    Het zal wel weer aan de sossen liggen zekers (maar hoe is het mogelijk, die zitten niet in deze regering) En toch, in 2018 controleerde de FOD slechts half zoveel vrachtwagens als tien jaar geleden. Voornaamste reden: “Er is een personeelsdaling van 20 procent geweest” Zou de NVA en Co dan stiekem besparingen doorvoeren, goe bezig mannekes
  • Isabel da Silva

    6 jaar geleden
    Zo zullen ze de cowboys er nooit van tussen halen . En zullen er dus nog veel zware ongevallen met vrachtwagens gebeuren . Wie beslist eigenlijk wat prioriteiten zijn ? Waarom blijft dit federale bevoegdheid ? Wat we zelf doen , doen we beter !
  • marc werbrouck

    6 jaar geleden
    Uiteraard worden er minder controles uitgevoerd. Heet rechtse beleid zoekt de kleine man die, onterecht overigens, sociale fraude pleegt. De grotere bedrijven worden niet gecontroleerd want die mogen sjoemelen in ons land. NV-A = VOKA is onze partner.