Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © AFP

Apple ontkent dat iPhone ongevraagd meeluistert naar zijn gebruikers

Apple heeft tegenover Amerikaanse politici met klem ontkend dat iPhones ongevraagd luisteren naar gebruikers. Dat suggereerden de volksvertegenwoordigers op basis van verschillende geruchten. In een brief maakt Apple duidelijk dat er geen audio wordt opgenomen, niet door de iPhone, noch door andere apps.

5 reacties

  • De Korte Johan

    6 jaar geleden
    En wat met die vingerafdrukken en gezichtsherkenning en daar locatie gegevens bij.En hoe komt het dat er geen enkele app bestaat die dit controleert....raar hé.CIA en konsoorten kunnen er maar wel bij varen.
  • Jos Denis

    6 jaar geleden
    Ik vroeg: hey Siri, luister jij mee? "Nee, natuurlijk niet," antwoordde Siri.
  • Roger De Volder

    6 jaar geleden
    Niet enkel Apple is aangeschreven, alle giganten zijn aangeschreven geweest. Dit naar aanleiding van Alexa die het nml. wel doet ...
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    "... zou het toestel enkel beginnen te luisteren wanneer het het stemcommando herkent". Hoe kan je nu iets herkennen als je niet eerst luistert. Denken ze bij Apple nu echt dat de rest van de wereld achterlijk is.
  • Tim Claes

    6 jaar geleden
    Meeluisteren is de enige manier waarop "hey siri" kan werken. Maar betekent dat per definitie dan ook dat al de rest wat we zeggen wordt bijgehouden, geanalyseerd en mis/gebruikt? Bedrijven die op een dergelijke manier met spraaktechnologie werken, ontkennen dit en we kunnen hun alleen maar op hun woord geloven dat ze er zelf geen gebruik van maken. Maar wat weerhoudt overheden of andere malefide organisaties ervan om het systeem te hacken (net zoals de camera's op ons toestellen)?