Republikein Troy Balderson.
Volledig scherm
Republikein Troy Balderson. © AP

Trump-kandidaat op weg naar uitzonderlijk nipte winst in Ohio in aanloop naar tussentijdse verkiezingen

Drie maanden voor de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten heeft de door president Donald Trump gesteunde kandidaat bij een stemming in de staat Ohio een overwinning behaald. Dat blijkt althans uit de voorlopige resultaten.

17 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Erwin Kwakkel: Lees het nogmaals, ik schreef "primaire verkiezingen". Republikeinen hebben nu gewonnen in 5 staten: Ohio, Kansas, Michigan, Missouri en Washington de stand is nu 5-0. Er is geen "Ohio nipt rood" of wat je nu hoort het is een "draw". Er zijn partijen die winnen en die verliezen, en "R" won makkelijk.
  • Erwin Kwakkel

    6 jaar geleden
    Jacques-Philippe Leclerc In die staten ging het om Republikeinse voorverkiezingen. Dat de republikeinen achter Trump staan is geen geheim. Dat zijn kandidaten de meeste verkiezingen hebben verloren in special elections wel. We kunnen het allemaal mooier maken dat dat het is maar Alabama is blauw geworden en Ohio nipt rood. De steun voor de huidige regering is flinterdun.
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Als Europa, China, Rusland en de rest van de betroffen landen in de wereld nu eens unisono zouden reageren dan zou Trump heel vlug oud uitzien. Te beginnen met Boeing vliegtuigen en F-35 fighters, alles met 25%. Dat is het namelijk, hij wil ons een voor een oppeuzelen!
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Nipt gewonnen, op dezelfde " democratische " manier als Trump?
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Een overwinning is een overwinning. Dat deze, na 30 jaar een bastion voor de Republikeinen te zijn, nipt is, toont toch aan dat ze ook ginder beginnen wakker te schieten.