© AP

Acteur Ben Stiller (50) had prostaatkanker

Acteur Ben Stiller kreeg twee jaar geleden te horen dat hij aan prostaatkanker leed. “Hoewel het een agressieve kanker was, had ik er toch geen benul van”, getuigde de 50-jarige Amerikaan, die de ziekte ondertussen overwonnen heeft.

mtm

Ben Stiller (50) vertelde deze week voor het eerst over zijn ziekte in de Howard Stern Show. Daar was hij samen met zijn chirurg te gast. “Ik hoop dat mijn getuigenis tot meer bewustzijn leidt”, verklaarde de komische acteur. “Ik hoop dat jongeren zich nu sneller laten controleren. Voor mij kwam het nieuws als een absolute shock. Ik had er geen idee van.”

Na het horen van de diagnose bezocht Stiller “nog een heleboel” andere dokters. Uit ongeloof. Maar uiteindelijk liet hij zijn prostaat toch verwijderen via een operatie. Een ingreep die hem verloste van de kanker. “Ik ben nu twee jaar kankervrij en enorm dankbaar”, aldus Stiller.

De acteur verklaarde dat hij zich nog regelmatig liet testen en spoorde alle mannen aan hetzelfde te doen. “Als de dokter had gewacht tot ik 50 was, zou ik twee jaar lang niet geweten hebben dat er een tumor in mij aan het groeien was. Als mijn dokter de richtlijnen had gevolgd, had ik misschien nooit geweten dat ik kanker had tot het te laat was.”

Ben Stiller is een komische acteur die vooral bekend is door de Zoolander-films, de Night at the Museum-franchise en The Secret Life of Walter Mitty.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER