AFP
Volledig scherm
© AFP

"Meer dan 300 doden" door aardbeving Lombok, 80.000 inwoners dakloos

BuitenlandDe hulpdiensten in Indonesië hebben meer lichamen gevonden tussen het puin van ingestorte gebouwen na de aardbeving op Lombok. De aanwezige militairen en de lokale civiele bescherming hebben het over meer dan 340 doden, al moeten die cijfers wel nog gecontroleerd worden. Tot nu was sprake van een balans van 108 slachtoffers. Zo'n tachtigduizend bewoners overnachten momenteel in noodopvang en hebben een gebrek aan voedsel, drinkwater en geneesmiddelen. Dat zeggen de autoriteiten.

3 reacties

  • Rutger Andries

    6 jaar geleden
    Hebt eens een beetje respect Arthur!!!! Rampen zoals deze zijn nu steeds onverwachts. Niemand is daar op voorbereid zelfs Belgie niet.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Eerst de toeristen en als er onverhoopt nog middelen zouden overblijven heel misschien de plaatselijke bevolking.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Wat er ook gebeurt, het valt op dat er altijd meteen een gebrek aan voedsel, drinkwater en geneesmiddelen is, net alsof alles opeens en zelfs helemaal weg is!Autoriteiten zien de kans om door medelijden te wekken en gelijk welke ramp aan te grijpen om geld te schooien over heel de wereld terwijl het hún plicht is om te voorzien van noodhulp en plannen/scenario's voor bij rampen!
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. Iran pakt uit met nieuw type kamikazedrone: “Juweel voor de grondoorlogsvoering”

    Iran pakt uit met nieuw type kamikaze­dro­ne: “Juweel voor de grondoor­logs­voe­ring”

    De Iraanse Revolutionaire Garde heeft zondag een nieuw type kamikazedrone voorgesteld. Volgens Tasnim, een persbureau gelieerd aan de Garde, is het toestel vergelijkbaar met de Zala Lancet, een drone van Russische makelij uit 2020. Iraanse kamikazedrones van de types Shahed worden geregeld ingezet in de oorlog in Oekraïne. Hetzelfde geldt voor de Lancets. Tasnim noemt de nieuwe kamikazedrone “een juweel voor de grondoorlogsvoering”.