Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Photo News

Waals dorp kondigt medisch interventieplan af nadat scouts brandwonden oplopen op kamp

Het Waalse dorpje Vielsalm stond even in rep en roer nadat vijftien Vlaamse scouts brandwonden opliepen tussen de benen. Dat meldt DH.be. De jeugdbeweging had die dag op kamp waterspelletjes georganiseerd waarbij ze gleden op een ingezeept zeildoek. Wellicht werden daardoor de brandwonden veroorzaakt.

8 reacties

  • Peter Lagae

    6 jaar geleden
    zepen zijn meestal Basisch tot sterk basisch wat inderdaad een soort branwonden kan veroorzaken na langdurig contact met de huid. Logisch dus dat de jongeren brandwonden verkregen aan de geslachtsorganen en tussen de benen. Want eenmaal bezig denk men er niet aan zich af te spoelen op deze plaatsen. Want in hun zwembroek blijven deze stoffen dus aanwezig, logisch toch Désiré. Soms even nadenken voor u een reactie plaatst.
  • Pieter Verhulst

    6 jaar geleden
    Die scouts zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Hoge studies en jeugdleiding gaan nog maar zelden samen, vandaar dat de leiding ook niet altijd meer van de slimsten zijn. Om daarom de hulpdiensten te bellen ... pft ... flamanzine eraan en doorgaan.
  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Ja, echte spelletjes doen is eens wat anders dan op de tablet of smartphone. Kinderen kunnen tegen niets meer, te proper, geen beweging meer en tal van andere zaken om ze toch maar stil te houden ....
  • Hans Dirksen

    6 jaar geleden
    Kinderen vinden dit een super leuke activiteit. Enkel zijn sommige kinderen hun huid wat gevoelig voor dat soort zeep en kan hun huid infecteren & en als ze er dan nog eens hard in opgaan kunnen dat eens brandplekken worden. Niks om je zorgen over te maken. Kinderen worden hard van in een jeugdbeweging te zitten!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Bruine zeep is redelijk onschadelijk, wij hebben er nog nooit problemen mee gehad. Wel kan het zijn dat het zeil een beetje ruw was, of iets te warm door de zon, of dat de bruine zeep hun zonnecrème afspoelde waardoor ze een lichte zonnebrand hebben. No panic, niets 'onverantwoords' gebeurd!