.
Volledig scherm
. © Siebe De Voogt/Jan Van Maele

Tentenkamp ontruimd langs E40 in Jabbeke: 66 transmigranten geïdentificeerd

In Jabbeke is deze morgen een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. In totaal identificeerde de politie 66 transmigranten, waaronder ook vrouwen en kinderen. Ze werden allen geïdentificeerd en geadviseerd te vertrekken.

131 reacties

  • Daniel Meuleman

    6 jaar geleden
    Geef het VB dan eens de kans om er wat tegen te doen Marcel. Wees gerust, met VB zou het veranderen, met de huidige politiekers wordt het alleen maar erger. Tot de bom zal barsten.
  • marcel mampaey

    6 jaar geleden
    wat heeft vb er al tegen gedaan alleen maar roepen. van spa en groen kunnen er niet genoeg komen voor hun stemmen .de andere partijen liggen zo veel mogelijk dwars om de NVA te beschadigen .en dan maar zagen over Francken. de reactie van sommige mensen zijn simpel of politiek gekleurd.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    @ Albert De Vries, een enkelband lijkt me een goed voorstel. In de praktijk zou de illegaal het dan in het buitenland moeten laten verwijderen? Het is en blijft echter Europese wetgeving en dat verander je (helaas) niet in een paar jaar.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Wat maken onze politiekers de mensen allemaal wijs?Waarom passen ze de wetten niet toe?Hoelang denken ze dat de burgers hun leugens nog gaan geloven?Waarom bedriegen en beliegen ze hun eigen bevolking ?Moeten we misschien schrik hebben van hetgeen de politiek verzwijgt of verbergt?.De bevolking heeft recht op antwoorden van de regering en hun beleid!Wij leven nog altijd in een vrije democratie.
  • daan aerts

    6 jaar geleden
    @ johan billiet , dat is het beste wat ik al gehoord heb
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.