Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © iStock

Duitsland sluit migrantendeal met Spanje

De Duitse regering heeft met Spanje een definitief akkoord gesloten om migranten sneller terug te nemen. Een woordvoerster van het Duitse ministerie voor Binnenlandse Zaken maakte bekend dat de onderhandelingen zijn afgerond.

6 reacties

  • Liliane Depauw

    6 jaar geleden
    Diegene die per boot aanmeren komen toch niet van Duitsland, of vergis ik mij. Grenzen sluiten en ook op zee afbakenen en een stop toeroepen, genoeg is genoeg, ben wel menslievend maar dat loopt de spuigaten uit. Om de oversteek te maken hebben ze wel genoeg geld, want dat kost veel en ze kunnen het toch ophoesten.
  • frans vullings

    6 jaar geleden
    ze moeten ze niet terug nemen maar terug sturen naar waar ze vandaan komen
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    Dit zegt veel over de EU. Wanneer gaan de EU-politici stoppen met kakelen en eindelijk de migratieproblematiek ten gronde aanpakken?
  • Freddy De Speer

    6 jaar geleden
    Wel fraai van Duitsland. Concreet betekent dat dat die migranten gewoon terug over de Duitse grens worden gezet en in België terchtkomen. En wij maar dweilen.
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Zij wou een europese oplosing maar sluit nu duitse akkoorden. Wie gelooft haar nog. Sluit grens en voer visa plicht weer in ipv van dat over en weer zenden. Die gasten blijven niet in spanje die komen naar belgie.