De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland
Volledig scherm
De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland © REUTERS

Saoedi-Arabië laat crisis met Canada verder escaleren

Saoedi-Arabië laat zijn diplomatieke crisis met Canada verder escaleren. Alle medische behandelingen van Saoedische burgers in Canada werden per direct stopgezet. Dat deelde het staatspersagentschap Spa mee. De patiënten worden door ziekenhuizen in andere landen opgenomen. De Saoedische attaché gezondheidszorg voor Canada en de VS, Fahad Al Tamimi, benadrukte dat voor de veiligheid van de eigen burgers en hun familieleden werd gezorgd.

9 reacties

  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    De laffe europese unie steunt enkel onderdrukking. Het enige dat telt is zakken vullen van europese afgedankte niksnutten en profiteurs. Een standpunt zullen ze nooit innemen.
  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Je niet mengen in binnenlandse zaken van een ander land werkt naar twee kanten. Dat hebben veel Westerse landen blijkbaar nog niet begrepen.
  • Gerard Dekker

    6 jaar geleden
    We zullen het morgen aan de pomp wel gaan merken. Canada zal wel als voorbeeld genomen worden om de VS preventief af te schrikken. Nu de VS zonder olie uit het Midden Oosten kan ziet het zich ook minder geroepen om de Straat van Hormoes open te houden wanneer Iran deze blokkeert. En daar is SA heel ban voor. Hoe is het eigenlijk met de Koning van SA? Deze is al een poosje uit beeld.
  • Werner Van Cleemput

    6 jaar geleden
    De hoofdstad van Canada is NIET Toronto maar Ottawa.
  • Bert Buren

    6 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Europa Canada gaat steunen of kan dat niet met al die wapen handel? De Saoedies zijn rijk maar als bondgenoot is het een slechte keuze en zou europa moeten afzien handel te drijven met dat land.