Bart en Elfi baten een resort uit op Lombok.
Volledig scherm
Bart en Elfi baten een resort uit op Lombok. © Bart Gotemans

Vlaamse uitbaters van resort op Lombok zien toeristen massaal annuleren na aardbeving: “Een ramp, hier is nochtans geen schade”

Het noorden van het Indonesische eiland Lombok werd zondag getroffen door een zware aardbeving. De schade in het noordeliijke deel van het eiland is enorm, maar het zuidelijke deel werd vrijwel volledig gespaard. “Maar door verkeerde berichtgeving annuleren toeristen nu massaal hun verblijf bij ons”, zegt Vlaming Bart Gotemans, die samen met zijn vrouw Elfi een resort uitbaat in Zuid-Lombok. “De economische schade die wij hierdoor oplopen is ook een ramp voor de getroffen gebieden.” Het koppel probeert de slachtoffers aan de andere kant van het eiland zoveel mogelijk te helpen.

6 reacties

  • Jozef Verlinden

    6 jaar geleden
    Er zullen nog schokken volgen, wegblijven is de boodschap vrees ik.
  • Jurgen Dobbelare

    6 jaar geleden
    Geen schade. Maar kan nog wel komen . Verlaten is de boodschop
  • Roger Sartet

    6 jaar geleden
    Ja ik zou nu toch ook niet met volle zin naar die regio trekken of het nu noordelijk of zuidelijk is. Ik begrijp die uitbaters maar ze moeten de toeristen ook begrijpen . Hoort maar berekend te worden dat dit kan gebeuren als je ginder iets begint .
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Dit is niet het juiste moment om reclame te maken , dunkt me. Iedereen wil naar huis en zij gaan hun resort promoten....
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Ik begrijp deze mensen. Ik was op Kos vorig jaar bij de 6.9 aarbeving. Wat ik toen aan irrationale paniekreacties gezien heb, slaat alles. En daar was dan nog niet eens schade buiten aan een aantal goedkope hotels waar men niets anders mag van verwachten. De iraationale angst regeert en drijft de mens. Feiten en kritische zin zijn totaal verdrongen.