Extreme verkeersagressie: automobilist rijdt fietser (17) meermaals opzettelijk omver

© Shutterstock

Een schokkend geval van verkeersagressie te zuiden van de taalgrens. In Gilly (Charleroi) is een automobilist aangehouden nadat hij een fietser meermaals moedwillig aanreed. Uiteindelijk kon de man in bedwang gehouden worden door getuigen. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en moet een enkelband dragen.

adm

De feiten speelden zich dinsdag omstreeks 14.30 uur af in Gilly. Een automobilist sneed er een 17-jarige fietser de pas af. Nadat de fietser zijn beklag deed, vertraagde de wagen. De passagier van de wagen gooide een beker naar de fietser, volgens l’Avenir ging het om een milkshake.

Vervolgens liet de automobilist de fietser voor om hem dan met opzet omver te rijden. Zodra het slachtoffer terug rechtstond, gaf de automobilist plankgas en reed hij hem opnieuw aan. Een derde keer kon de gehavende fietser de wagen ontwijken.

Vervolgens stapte de bestuurder uit zijn wagen en toen hij aanstalten maakte om de jongen te lijf te gaan, werd hij door omstaanders tegengehouden. Zij hielden de man vast tot de lokale politie van Charleroi ter plaatse kwam. De fietser werd naar het ziekenhuis gevoerd.

De bestuurder is woensdag voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield de automobilist aan voor poging tot doodslag. De verdachte is niet opgesloten, maar moet een elektronische enkelband dragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen