Direct naar artikelinhoud
Gent

Man die verdacht wordt van homofoob geweld blijft aangehouden, vrouw onder voorwaarden vrijgelaten

Het koppel werd zwaar toegetakeld.Beeld Jürgen Eeckhout

De man die gisteren is opgepakt na het geweld op een homokoppel in Gent, blijft aangehouden. Hij riskeert een celstraf van twee jaar voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Als het homofobe karakter van de feiten wordt bevestigd, verdubbelt die maximumstraf. De vrouw die bij hem was, is vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. 

De twee verdachten, een 23-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 21-jarige vrouw met de Kroatische nationaliteit, zijn buren van het homokoppel. Maandagnamiddag escaleerde in de Scandinaviëstraat een ruzie waarbij het homokoppel door de twee verdachten werd aangevallen. 

Een van de twee slachtoffers raakte daarbij ernstig gewond door een slag met een metalen voorwerp. Tijdens het geweld zouden enkele homofobe scheldwoorden geroepen zijn.

De twee mannen, een 59-jarige man met de Belgische nationaliteit en een 46-jarige man met de Italiaanse nationaliteit, werden naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket onderzoekt de precieze aanleiding en omstandigheden van de feiten.

Het appartementsgebouw in de Scandinaviëstraat, waar de aanval plaatsvond.Beeld BELGA

Lees ook: Na de gaybashing in Gent: is er echt meer homohaat, of horen we er alleen meer over?