Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brusselse horeca trekt aan de alarmbel: "Tekort aan gekwalificeerd personeel"

De Brusselse horeca lijdt onder een tekort aan gekwalificeerd personeel, omdat het personeelsverloop in de sector veel te groot is. Dat zegt de Brusselse Federatie Ho.Re.Ca. "Het beeld is duidelijk: de gemiddelde werknemer blijft 2 à 3 jaar en daarna kunnen we opnieuw beginnen met gesprekken, testen en opleidingen." De federatie wil langere en betere opleidingen en een terugkeer van de carensdag, waarbij werknemers hun eerste ziektedag niet betaald krijgen.

55 reacties

  • Mario Knapen

    6 jaar geleden
    Is helemaal juist Anna. Komt er nog bij dat ze in het zwart blijven werken ondanks de invoering van de witte kassa. Gewoon wegblijvend de boodschap.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De uitbaters varen met jachten, rijden met een Porche en het personeel kan amper een fiets kopen. Daarbij krijg je nog eten op de je bord van slechte kwaliteit aan een prijs waar je voor je gezin van vier een gezonde kwaliteitsmaaltijd op tafel kan zetten.
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    12 restaurents ? en die klagen .. dat is dus een minderheid
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    verloop is niet hetzelfde als leegloop. betaal en behandel de mensen beter, dan zullen ze blijven. veel zwart en overwerk ... onregelmatige uren ... en vooral , geknoei met de sociale bijdragen ... daarom is er veel verloop . ze gaan van de ene zaak naar de andere . tekort ? genoeg volk .. maar behandel de mensen niet als vee
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Mensen die werken als anderen vrij zijn zoals in het weekend kunnen goed geld verdienen maar dan niet in de horeca. Schakel werklozen in.