© BELGA

Antwerp trakteert dansende Bosuil op 4-0 tegen Union

Antwerp kan zondag met een gerust gemoed naar Lier afzakken. Op de eigen Bosuil blikte de Great Old zonder pardon een ontstellend zwak Union in met 4-0. Of beter: Fabien Camus heerste als een keizer over de bal. Drie kansen en drie goals van de fijnbesnaarde Fransman, en dat binnen het eerste halfuur. De hattrick én het vierde goaltje van Björn Vleminckx helpen een plots - in de positieve zin - onherkenbaar Antwerp alvast aan zes op zes én nieuwe hoop in de stand en de eerste periode.

stijn druant

Antwerpcoach Fred Vanderbiest behield tegen Union het vertrouwen in zowat dezelfde elf die Cercle met zwak voetbal maar met veel goeie wil en vooral in extremis over de knie hadden gelegd. Hairemans, zaterdag nog slechts invaller, kwam logischerwijs wel weer aan de aftrap.

Ook Colpaert, tegen Cercle nog aan de rust in de kleedkamer gelaten om tactische redenen, nam gewoon weer zijn vertrouwde stek centraal achterin in. Matchwinnaar tegen Cercle Tuur Dierckx begon overigens toch op de bank. Wilde Vanderbiest zijn kwieke aanvaller nog wat meer prikkelen, of wilde hij de ex-Bruggeling weer als superjoker inzetten? Feit was dat een geprikkeld Union met lichte zorgen naar de Bosuil was afgezakt, want de Brusselaars gingen afgelopen weekend met 0-1 de boot in tegen Tubeke en konden mits winst weer over Antwerp springen.

© BELGA

Pareltje

Weer eens echt om de knikkers ging het dus in Deurne-Noord. Maar Union zou een zware avond om snel te vergeten tegemoet gaan op de Bosuil, die alvast het eerste kwartier niets te zien kreeg. Geen voetbal, laat staan kansen. Tot Fabien Camus vanop 20 meter een pareltje uit zijn sloffen toverde en zo wat leven in de brouwerij bracht.

De openingsgoal van de Fransman gaf de Great Old nog minutenlang arendsvleugels. En dus ook al snel een tweede goal. Alweer Camus bewaarde knap het overzicht na een slimme assist van Vleminckx: 2-0 en een dansende Bosuil, die eindelijk eens snel uitgespeelde kansen én goals op het bord kreeg.

Kudimbana

En Union? Mager wat de nochtans niet onervaren Brusselaars op de mat brachten in Deurne-Noord. Bij Antwerp hadden ze daar geen last van. Integendeel, de Great Old vermaakte zich dan nog maar eens met de freewheelende Camus, die Sadin voor een derde keer verschalkte. Of deze keer: fusilleerde. Kudimbana - weer hij - moest wel enkele keren de meubelen redden en zijn ploeg bij de les houden.

Ook dàt wist de Bosuil maar al te goed: het zou niet de eerste keer zijn dat Antwerp een voorsprong nog uit handen zou geven. Maar dan moest het al erg verkeerd lopen na de rust.

© BELGA

Goede wil

De Brusselaars probeerden wel om nog ietwat eer te rapen, maar meer dan een mix van goede wil en fletsheid viel er bij de bezoekers niet te bespeuren. Antwerp heer en meester en controlerend. En zoekende naar dat vierde doelpunt. Union stuntelde achterin, maar Antwerp wist er nog geen gebruik van te maken. Tot ook Vleminckx na een knappe voorzet van Duplus zijn goaltje op zijn typische wijze binnen buffelde.

En Camus? Die had ondertussen ook een tweede helft in zijn eigen achtertuin achter de rug en werd door zijn coach bedankt met een applausvervanging. ‘Lierse, Lierse, Antwerp komt eraan’, zong de Bosuil. Maar Fred Vanderbiest maakte na affluiten geen grote vreugdedans, daar was en is zijn respect voor opponent Marc Grosjean veel te groot voor. Maar de zaken zijn wat ze zijn: de Pallieters mogen zondag alvast wel een plots zeer efficiënte Great Old over de vloer verwachten.

Aan de aftrap

SCHEIDSRECHTER: Christof Virant.

TOESCHOUWERS: 11.460.

ANTWERP: Kudimbana, Duplus, Biset, Colpaert, Vansteenkiste, Omolo, Hairemans, Camus (83’ Kasri), Dequevy (75’ Lallemand), Remacle (66’ Dierckx), Vleminckx.

UNION: Sadin, Baherlé (46’ Wallaert), Martens, Neels, Mpati, Fauré (65’ Mombongo), Da Silva, Cabeke, Vandiepenbeeck, Morren, Rajsel (46’ Kaminiaris).

DOELPUNTEN: 14’ Camus 1-0, 17’ Camus 2-0, 27’ Camus 3-0, 77’ Vleminckx 4-0.

GELE KAARTEN: 28’ Vandiepenbeeck (fout), 38’ Vansteenkiste (fout).

RODE KAARTEN: geen.