Een gele taxi's in New York. In 2015 reden er 12.600 voornamelijk reguliere gele taxi's rond in de stad. Dit jaar is het aantal gegroeid naar 80.000, waarvan 14.000 traditionele yellow cabs.
Volledig scherm
Een gele taxi's in New York. In 2015 reden er 12.600 voornamelijk reguliere gele taxi's rond in de stad. Dit jaar is het aantal gegroeid naar 80.000, waarvan 14.000 traditionele yellow cabs. © AP

New York legt groei taxidiensten Uber en Lyft aan banden

De gemeenteraad van New York heeft besloten om het uitgeven van nieuwe vergunningen voor taxidiensten zoals Uber en Lyft voor de duur van één jaar te bevriezen. De stad hoopt zo de problemen van de enorme groei van het aantal auto's die vervoersdiensten aanbieden te verminderen en tegelijkertijd bijkomende wantoestanden een halt toe te roepen.

3 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Een achterhoedegevecht. De trend is niet te stoppen.
  • Pierre Vaneylen

    6 jaar geleden
    Gewoonweg afschaffen , geen sociaal bijdrage betalen, oneerlijke concurrentie kan gewoonweg niet, net zoals in Belgiê de politieagenten een zwaar beroep hebben , doch wel een bijberoep mogen hebben , 15 jaar vroeger dan de ECHTE Kleine Zelfstandige op pensioen gaan met een pensioen dat 3 tot 5x hoger ligt dan dat van diezelfde Kleine Zelfstandige! Om maar te zwijgen van de neutraliteit van de politieagenten!
  • Matt Casters

    6 jaar geleden
    2 maal dikke miserie gehad met yellow cabs te nemen van de Newark luchthaven naar Manhattan. Daarna alles met Uber en super tevreden voor minder geld. Die Uber en Lyft diensten groeien sterk voor een reden ook hé. Niemand dwingt mensen om ervoor te kiezen.