donderdag 9 augustus 2018 - Economie
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Koen Van Gerven REUTERS

Geen onaangename verrassingen bij bpost

BrusselDe Belgische post heeft gisteren beter dan verwachte resultaten voorgelegd voor het tweede kwartaal. Analisten hadden gevreesd dat de cijfers wel eens zouden kunnen tegenvallen, maar het viel uiteindelijk nog mee.

De sombere verwachtingen die bpost in maart de wereld instuurde, waren voor beleggers een grote ontgoocheling. De grootste koersval sinds de beursintroductie volgde erop. Sindsdien probeert topman Koen Van Gerven orde op zaken te stellen. Het tweede kwartaal werd afgesloten met een bedrijfsopbrengst van 928 miljoen euro, een stijging met 32,7 procent, te danken aan overnames en de groei van de pakjesdivisie. Het volume binnenlandse post daalde met 4,1 procent, maar het binnenlandse pakjesvolume steeg met 25,8 procent. Radial blijft een zorgenkind.

In het tweede kwartaal presteerde bpost in lijn met de verwachtingen. De winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen daalde met 11,9 procent tot 140,4 miljoen euro. Bpost kreeg te maken met hogere kosten voor onder meer personeel en transport. De nettowinst bedroeg 82,6 miljoen euro, een stijging met 6,1 miljoen. (b)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws