Handelaars mogen vanaf vandaag geen extra kosten meer aanrekenen voor het gebruik van alle debetkaarten.
Volledig scherm
Handelaars mogen vanaf vandaag geen extra kosten meer aanrekenen voor het gebruik van alle debetkaarten. © Getty Images

Geen extra kosten meer voor betalingen met bank- of kredietkaart

GeldVanaf vandaag mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Het verbod geldt ook voor kleine bedragen en voor aankopen op het internet. 

18 reacties

  • Jean-Pierre Peeters

    6 jaar geleden
    Wil je het gemak van een kaart , ook voor zeer kleine bedragen , betaal de extra kost toch , de winkelier die met VASTE prijzen zit (krant,sigaretten,enz) moet de BCC ook betalen ook al verdiend hij minimaal aan deze producten ! Geen kosten mùeer voor de klant is tevens GEEN kosten meer voor de winkelier ! Vertel dat eens aan Peeters en Co !!
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Hopelijk vallen dan ook de kosten voor de handelaars dan weg. Als zij geen rekening kosten mogen vragen. Waarom zouden ze dan nog kosten moeten betalen? Wij zijn toch een democratie? of telt dat niet voor de handelaars?
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Ja, men wil zo rap mogelijk af van Cash geld, dat is duidelijk. Waarom? Het experiment met nul interesten heeft alvast gewerkt. Omdat men daarna negatieve interesten kan invoeren en het 'gepeupel' dus de pineut is en zal opdraaien voor de schuldenberg.
  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Mijn vroegere kapper gaf een stempeltje op een spaarkaart, behalve als men met de kaart betaalde. Mijn huidige kapper heeft geen terminal, wel een kassa waarvan hij slechts enkel de toets gebruikt om de geldlade te openen. De witte kassa is dus niet enkel nodig in de horeca.
  • Bert Camps

    6 jaar geleden
    Veel blabla om niks, ik ken handelaars die nog steeds weigeren een betaalterminal in te voeren, de kapper om de hoek bijvoorbeeld of de fitnesszaak die weigert om betalingen van minder dan vijf euro elektronisch te aanvaarden.