afp
Volledig scherm
© afp

Tien jaar na de Olympische Spelen in Peking: dit is wat er overblijft van de olympische arena's...

Meer SportExact een decennium na de Olympische Spelen van Peking, blijft de erfenis ervan onmiskenbaar. De Spelen veranderden het gezicht van Peking ten goede en ten kwade. Van de kleine steegjes in de stad, tot de groeiende Chinese invloed in het buitenland. Van het iconische Vogelneststadion tot de talloze blokken die omwille van olympische bouwwaanzin plat gebulldozerd werden. Enkele foto's van wat er nog rest.

91 reacties

  • Johan Meulenbergs

    6 jaar geleden
    Is eigenlijk wraakroepend .. kost miljarden en na de OS laat men dat gewoon verkommeren. Natuurlijk zullen er wel mensen zijn die hier heel veel geld aan verdiend hebben.
  • Lukas de Schutter

    6 jaar geleden
    Toch mooi te zien dat de natuur op het einde toch wint.
  • eddy bollaert

    6 jaar geleden
    Spijtig dat ik dit zie.heb er 4jaar gewoont.was goed voor de lokale bevolking om aan werk te geraken aan korte duur natuurlijk. Maar het spijtige van china is dat men het westen wil volgen en dat vindt ik heel erg.ze hebben een mooi cultuur en respect voor andere.en dit smelt langzaam weg.
  • Eric Mathieu

    6 jaar geleden
    Schandalig van al die miljarden euro's die dat kost. Hou de Olympische spelen gewoon altijd in Athene, de bakermat van de OS. Alle aangesloten landen bij het IOC betalen contributie waarmee de accommodatie op peil wordt gehouden. Wat een geldverspilling. Groeten, Eric Mathieu uit Nederland
  • Erwin Van Roy

    6 jaar geleden
    De IOS kan daar niets aan doen. Landen die de spelen willen binnenhalen bouwen deze dingen. Ze zouden ze daarna ook beter gebruiken. Op een WK of EK event ziende dat veel minder omdat er ofwel oudere stadions worden verbouwd of nieuwe komen waar ploegen in gaan spelen daarna. Dus de OS is niet de schuldige wel de regeringen van deze landen