© Frank Abbeloos

‘Verloren zoon’ Steven Van Herreweghe tekent opnieuw voor VRT

Steven Van Herreweghe (40) zal de komende jaren uitsluitend op Eén te zien zijn. De relatie met de verloren zoon is daarmee weer helemaal als nieuw.

Tom De Leur

De handtekening die Steven Van Herreweghe gisteren onder het contract zette, verbindt hem voor drie jaar aan de openbare omroep. Dat betekent dat de tv-maker en -presentator drie jaar lang alleen op Eén te zien zal zijn en “voor alle kanalen van de VRT kan worden ingezet”, dus ook op de radio.

Goudhaantje

Daarmee is de relatie tussen Van Herreweghe en de openbare omroep weer als nieuw. Steven Van Herreweghe was in 2012 een van dé goudhaantjes van de VRT toen hij zijn productiehuis Woestijnvis volgde naar de nieuwe tv-zender Vier. Bij Eén speelde Van Herreweghe met programma’s als De Jaren Stillekes en De Pappenheimers voor bomvolle Sportpaleizen, bij Vier werden de zalen heel wat kleiner met gemiddeld 350.000 kijkers voor Het Beste Moet Nog Komen en 108.000 kijkers voor het geflopte spelletje Rasters. Van Herreweghe omschreef de periode als eentje van extreme onzekerheid: “Onzekerheid is gezond, maar die werd heel ongezond. Ik begon aan alles te twijfelen. En dan verlies ik mijn evenwicht.”

In 2016, na zestien trouwe dienstjaren, nam Van Herreweghe afscheid van Woestijnvis. Begin 2017 raakte bekend dat hij opnieuw een programma voor Eén zou maken. Tot opluchting van de tv-maker. “Als je tv maakt, wil je dat doen voor een breed publiek.” Het nieuwe programma werd Van Algemeen Nut, waarin Van Herreweghe zijn creativiteit losliet op het VRT-archief. Het programma ging begin 2018 meteen van start met een miljoen kijkers. Vrij snel werd beslist een tweede seizoen te maken, dat in 2019 op Eén te zien is. Dat jaar wil Van Herreweghe ook toeren met zijn eerste zaalshow.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER