De staking bij de Gentse afvalintercommunale Ivago is voorbij. Vandaag reden de ploegen opnieuw uit, voor het eerst deze week.
Volledig scherm
De staking bij de Gentse afvalintercommunale Ivago is voorbij. Vandaag reden de ploegen opnieuw uit, voor het eerst deze week. © Sabine Van Damme

Staking Ivago voorbij: grote kuis in Gent begonnen, "maar de problemen zijn niet van de baan"

In Gent zijn de ophaaldiensten van Ivago aan de grote kuis begonnen na meer dan drie dagen staking. Het personeel is gevraagd overuren te draaien om het opgestapelde vuilnis in te zamelen. Het zal wel enkele dagen duren voor alle afval in de straten zal verdwenen zijn.

199 reacties

  • Katia Mistianes

    6 jaar geleden
    Afvalophaler: it's a dirty job maar iemand moet het doen. Als men ophaalpersoneel zoekt bij iVAGO, zet dan in de vacaturetekst: "Deze job is essentieel, elementair en onmisbaar. Onze ophalers worden dan ook met het nodige RESPECT behandeld."
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Moest Termont niet de kaart van de Gentenaar trekken? Of was hij op reis met Picquer?
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    Het leek hier meer te gaan om een strijd tussen de verschillende vakbonden. En ja, een gebrek aan respect. Maar zo voelen de gedupeerde horeca mensen uit het Gentse het ook aan, na de zoveelste staking van Ivago. Zij overwegen meer en meer om over te stappen naar de concurrenten op de private markt.
  • Jef Pauwels

    6 jaar geleden
    Met statiegeld 25 procent minder afval = 25 procent minder problemen en... het werkt in Duitsland.
  • Patrick Verbelen

    6 jaar geleden
    Paul Voets, ongepast om die mensen te beschuldigen van werkschuw volk. Je moet die job niet onderschatten, zwaar labeur onder een hoog tempo. In de verlof periode is er altijd te weinig personeel. Voor je nog eens commentaar geeft, loop eerst een dag mee.