© Toon Royackers

Vierjarige kleuter van verdrinkingsdood gered aan zwemvijver in Hengelhoef

Een vrouw heeft maandag een vierjarige kleuter van de verdrinkingsdood gered in de zwemvijver van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. Burgemeester Alain Yzermans (sp.a) heeft het nieuws, dat de VRT bekendmaakte, donderdag bevestigd. De ouders van het jongetje zijn nu op zoek naar de vrouw die hun zoontje heeft gered. De kleuter was even aan de aandacht van zijn vader ontsnapt.

De vrouw, die voorbij de vijver wandelde, zag dat het kind in moeilijkheden verkeerde. Ze haalde de kleuter op het droge, waar twee Nederlandse jongeren en een werknemer van Hengelhoef met de reanimatie begonnen. De kleuter was in een coma geraakt.

Onder begeleiding van een MUG-team werd het kind naar het ziekenhuis in Leuven overgebracht. Woensdagavond kwam het kind weer bij bewustzijn.

De toestand van het jongetje is nu stabiel. Hij is aan de beterhand, maar hij moet nog verder onderzocht worden. De ouders van de kleuter waren een zoektocht gestart naar de vrouw die de vierjarige kleuter wist te redden, en vond ze even later. Dat maakte de moeder uit Hechtel-Eksel donderdag bekend op haar Facebookpagina.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER