Aaron Ooms.
Volledig scherm
Aaron Ooms. © Jan Darthet.

OPINIE: "Als we niet in het Amerikaans systeem willen terechtkomen, moet hospitalisatieverzekering een grondrecht worden"

Goed nieuws voor de winst van de verzekeraar: de premies van hospitalisatieverzekeringen mogen opnieuw stijgen. Niet onbeperkt – stel je voor – als je minderjarig bent kan die alvast met bijna zeven procent stijgen. Een ziekenhuisopname in een meerpersoonskamer mag voortaan ook wat meer kosten. Dat zo'n toename veel minder goed nieuws is voor iedereen die ooit in het ziekenhuis terechtkomt, hoeft geen verdere uitleg. 

15 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    De sociale verzekering kost al de werkenden al geld genoeg, nee gewoon minder pamper beleid minder leeggangers en een deel van het kiesvee van de spa terug naar afzender.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Zoals Obamacare daar moesten de werkenden opdraaien voor de ziekteverzekering van de rest en alles werd tot drie keer zo duur. Resultaat, veel konden hun ziekteverzekering niet meer betalen dus nog meer personen zonder verzekering.
  • Benny Winters

    6 jaar geleden
    Ik herinner mij nog dat de premie van mijn hospitalisatieverzekering OOK gestegen is toen de socialisten in de regering zaten.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Wat een waanzin. Volgens die man moeten ziekenfondsen àlle kosten vergoeden, dus ook de toeslag voor een eenpersoonskamer. Vraagje aan die socialist: wie gaat nog een meerpersoonskamer nemen als een eenpersoonskamer gratis is? En wie zal er nog naar een stedelijk ziekenhuis gaan, als een privé-ziekenhuis gratis is? De wereldvreemdheid van socialisten blijft verbazen.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    de stijging van de premies, de afbouw van de sociale zekerheid, de toenemend macht van de verzekeringmaatschappij's die steeds vlotter inzicht krijgen in dossiers van ziekenzorg, de toeslagen van ziekenhuisopnames die fors blijven stijgen, in ziekenhuizen waar sommige artsen selectie maken op basis van financieele toestand en fin. gegoed voorkomen.... het gaat steeds meer naar het Amerikaans systeem En dat moeten we absoluut vermijden